Prošnja obupane mame: “Mineja, vrni se! Rada te imam. Skupaj bova poiskali pomoč.”

Darja te dni preživlja nočno moro. Uresničil se ji je eden najhujših strahov vsake matere. Njena hči Mineja je pogrešana.

Grozljivka se je začela v soboto, 21. julija. Darjina hčerka Mineja je odšla od doma neznano kam. Na telefonske klice se ni oglašala, vse domače pa je na družabnih omrežjih blokirala. Zaskrbljena mama se je obrnila na Policijo, ki je takoj sprožila iskanje 15-letne deklice.

FOTO: Mineja, Facebook

Kot nam je zaupala mama Darja, so bile med njo in hčerko tudi napetosti, saj je kot mnoge uporniške najstnice tudi Mineja preživljala veliko časa ob telefonu, z mamo pa tudi nista bili istega mnenja o obiskovanju zabav. K pobegu od doma naj bi jo spodbudil in ji pri tem pomagal 36-letni brat Janez Jert. Mama opozarja, da kljub sorodstvenim vezem to za Minejo ni dobro, saj brat, ki je v preteklosti že prišel navzkriž z zakonom in bil obsojen za kaznivo dejanje, ne more zagotoviti varnega in zdravega okolja za mladoletno najstnico.

“Mineja, vrni se! Radi te imamo!”

Vse od sobote, ko je Mineja odšla od doma, jo mama Darja, ki je sicer na invalidskem vozičku, išče neprekinjeno. Pri iskanju ji pomaga mlajši sin. Zaskrbljeni so tudi Minejini prijatelji, ki so sicer lahko stopili z njo v stik s pomočjo družabnih omrežij. Ponudili so ji pomoč in jo prosili, naj pokliče domov, saj družino skrbi zanjo, vendar je deklica to zavrnila, češ da je domači ne marajo.

Mama se zaveda hčerkine stiske in ji želi pomagati. Na Facebooku je objavila sliko, ki jo je Mineja nazadnje objavila na svojem zidu.

FOTO: Mineja, Facebook

Po sliki sodeč je Mineja obupana. Ima sicer tudi malo tezav s samopoškodovanjem in veliko s svojo osebnostjo,” je zapisala mama, ki kljub napetostim v odnosu želi svoji hčerki le najboljše. Želi si, da bi hčerka spoznala, da jo imajo radi in bi se vrnila domov.

“Želim, da se vrne, da nebo propadla. Ničesar je ne krivim. Vem, da sva bile v sporu samo zaradi telefona, ker je bila z njim že zasvojena. Ampak jo imam vseeno rada. To, kar počne, ni za njo in ta družba jo bo uničla. Mineja, rada te imam. Če me imaš vsaj malo rada, se vrni k meni domov. Skupaj bova poiskali pomoč, sporoča obupana mama svoji hčerki.

FOTO: Mineja, Facebook

V zgodnjih urah ponedeljka, 6. avgusta, se je Darji odvalil kamen od srca, saj je izvedela, da so policisti našli njeno hčerko in jo odpeljali v bolnišnico, od koder se bo vrnila k svojcem.

V dveh tednih, ko je bila pogrešana, so Slovenci pokazali neizmerno veliko srčnosti in skrbi. Številni uporabniki družabnih omrežij so delili medijske objave o njej in jo pomagali iskati. Mnogi so sporočali svojcem in policiji koristne podatke, da bi jo čimprej našli. Ljudem je bilo mar.