Sestavine
500g bele moke
30g kvasa
2 žlici mlačnega mleka
1 žlička sladkorja
2 jajci
120 g masla
80 g sladkorja
¼ l mleka
sol
Nadev
60 g masla
150 g rozin
110 g sladkorja
2 žlici cimeta
Za premaz: 60 g masla
Priprava:
V skledo damo moko, v sredino naredimo jamico in vanjo razdrobimo kvas, ga posujemo z žličko sladkorja, prilijemo 2 žlici mlačnega mleka, posujemo z moko in pustimo, da vzhaja na toplem približno 20 minut . Medtem zmešamo maslo, sladkor in jajca. Ko je kvasni nastavek vzhajal dodamo jajca s sladkorjem in maslom, sol in mleko. Mleko dodajamo previdno, ker je količina odvisna od moke. Zamesimo ne premehko testo.
Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja ma toplem približno 30 minut.
Vzhajano testo zvaljamo za prst debelo. Za nadev stopimo – zmehčamo maslo in ga namažemo po testu. Sladkor zmešamo s cimetom in ga posujemo enakomerno po testu. Potem posujemo še z rozinami, ki smo jih predhodno namočili v mleku ali rumu in jih odcedili.
Nato vse skupaj trdno zvijemo. Potico damo v pomaščen model in damo vzhajati za 20 minut ; nato premažemo z maslom, ter damo v segreto pečico. Potico pečemo približno eno uro pri 180 stopinjah. Pečeno zvrnemo iz modela in hladno posujemo s sladkorjem v prahu in cimetom.

