Kako cerkev spodbuja najstniške nosečnosti in nasprotuje splavu

V istem dopoldnevu je do mene prineslo dve povsem nepovezani informaciji. In to, da sta nepovezani, jih naredi še grozljivejši. Saj sta del iste propagande, ampak do mene sta prišli po dveh različnih kanalih, kar pomeni zaskrbljujoče dejstvo, da je ta ideologija daleč preveč vtkana v družbo.

Prva informacija je bila katastrofalna izjava predsednika erkacejevske politične stranke o tem, da se bo zavzemal za otežitev poti do splava. Sploh ne vem, kaj naj rečem. Očitno mislijo, da je to nekaj, kar bi ženske počele kar tako, za kratek čas. Pa ni. Pot do splava že zdaj ni enostavna in tudi nikoli ne bo. To ni vsakdanji opravek kot nakup v Hoferju. Gre za zahtevno in intimno odločitev vsake posameznice. O samem postopku in dogajanju v zvezi s tem pa kroži toliko deziformacij, kot o ničemer drugem. To, da se RKC vtikuje v takšne zadeve, je gnusno. Da se vtikuje država, pa še bolj.

Omejevanje pravice do splava je v svojem bistvu poskus kontroliranja žensk in njihova degradacija na raven manjvrednih državljanov. Omejevanje pravice do splava je v nasprotju z vsemi principi demokracije in je poskus vpeljevanja ideologije, ki jo je zahodna civilizacija pustila za sabo že pred pol stoletja. V tistem trenutku, ko bomo omejili pravico do splava, si zaslužimo, da nas Evropa izžene naravnost na srednji vzhod, ker natanko tja bomo takrat spadali in nikamor drugam.

Dojenčki kot igračke za najstnice ali orodje za kontroliranje generacij?

Druga informacija je na prvi pogled delovala dokaj nedolžno in krneki. Bil je blogerski zapis neke punce o tem, kako se ji zdi fino, da je zanosila pri 17-ih. Ker se je pač takrat odločila za otroka. Prednost bloga v njegovem bistvu je to, da lahko kdorkoli piše karkoli. Zrihtaš si spletno stran, lahko eno izmed free variant, in že pišeš kakršnekoli oslarije, brez kontrole, brez nadzora. Samo da to ni bila njena osebna stran z njenimi dnevniškimi zapisi. Bil je informativni spletni portal, ki bi naj zagotavljal vsaj za silo kvalitetne in kredibilne vsebine. Portal, vsaj ideološko podprt s strani RKC. Z drugimi besedami, rimokatoliška cerkev podpira najstniške nosečnosti. Situacije, ki v razvitem svetu veljajo za družbeni problem.

V blogu mlada mamica navaja, da “uživa, ko odrašča skupaj s svojim otrokom”. To je narobe na vseh možnih nivojih. Tako, kot ima vsak otrok pravico do tega, da se rodi zaželen, ima tudi vsak otrok pravico do tega, da se rodi odraslim in zrelim staršem, ne pa takim, ki bodo odraščali skupaj z njim. Za takšne primere se po ugodnih cenah dobijo priljubljeni Baby Born dojenčki, s katerimi lahko dekletce izživi svoj prebujajoči se materinski nagon, da bo lahko nekoč odgovorna in sposobna mati. Ko odraste. Ne pri 17-ih.

V obeh primerih gre za infiltracijo iste ideologije. Ampak v drugem primeru je veliko grozljivejše. V prvem primeru prepoznamo, v katerem grmu tiči zajec, v drugem pa ni tako očitno. Očitno RKC pelje svoje principe “vladavine strahu” na novo raven. S sistematičnim delovanjem v smeri, ki bi čim večje število privedla do tega, da si uničijo življenje, da bodo spet padali na stare fore o nebesih. Ne več peklu, odkar ga je papež ukinil, ker so ljudje itak ugotovili, da si ga dovolj učinkovito delajo že v tostranstvu. Z zgoraj opisano ideologijo pa še toliko bolj.